Vesti iz fudbala

Noć rekorda Reala u Varšavi: Mbapeov prvi klupski evro trofej, Modrić i Anćeloti za istoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 23:27
Luka Modrić je podigao 27. trofej sa Realom Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Luka Modrić je podigao 27. trofej sa Realom

Svet je video novi Real Madrid, jednu oluju fudbalskih majstora od 30 minuta, uverio se da je Kilijan Mbape stvarno došao u kraljevski klub da osvaja trofeje. Sa samo pet treninga, Francuz je debi u Realu zaokružio golom prvencem u finalu UEFA Superkupa Evrope, ali i prvim klupskim evropskim trofejom u karijeri.

"Sjajno veče, nezaboravno. Dugo sam čekao ovaj dan, da igram za Real, podarim pobedu, trofej. Gol je važan za svakog napadača, ali mi imamo najbolji tim. Na svim pozicijama, ali možemo da napredujemo. Ja prvi, a zatim i ceo tim. Koliko ću postići golova? Ako mogu 50, postići ću 50, ali važno je samo da Real pobeđuje", istakao je Mbape posle meča.

Sedam trofeja prvaka Francuske, četiri Kupa, dva Liga kupa, tri Superkupa Francuske i ono izgubljeno finale UEFA Lige šampiona sa PSŽ-om pre četiri godine. Sve to, sigurno, za jednog od najboljih igrača sveta nema tako veliku težinu kao ovaj prvi trofej sa Realom i to evropski.

"Čast i privilegija je podići još jedan pehar sa Realom. Patili smo, ali na kraju pobedili. Nismo bili dobri u prvom delu, oni su dobili više duela od nas. U nastavku je to bilo bolje. Mbape, Vini i Rodrigo su imali više prostora, bili su veoma dobri. Mbape ima kvalitet da postigne golova koliko hoće, ali moramo tek da pronađemo balans. Na kraju moram da zahvalim igračima koji su sa sedam dana rada ostali u veoma dobroj formi", istakao je trener Karlo Anćeloti.

Potpisao je Realov rekordni šesti trofej Superkupa Evrope za od večeras najtrofejniji evropski klub u ovom takmičenju. Ali, je pomogao Luki Modriću da postane najtrogfejniji fudbaler Reala sa 27 osvojenih trofeja jer je Naćo otišao ovog leta u Al Kadisiju.

Ostao je i Dani Karvahal, kome je ovo bio 26. trofej u Realu, nepobeđen 209 dana u ovoj 2024. godini. Poraz nije osetio ni u dresu Reala, ni u dresu selekcije Španije još od januara i izgubljenog meča od Atletiko Madrida.

 

 

Trener Karlo Anćeloti nastavio je da piše rekorde, jer je postrao prvi trener sa pet trofeja Superkupa Evrope (tri Real, dva Milan), ostavio je iza sebe Pepa Gvardiolu (četiri). Don  Karlito pomera granice i ne misli da stane.