Vesti iz fudbala

Još jedna "bomba" na "Poljudu": Otišao Ivan Perišić, stigao Ante Rebić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 13:55
Kanga i Rebić u duelu MN Press
Kanga i Rebić u duelu

Samo što se okončala saga sa Ivanom Perišićem, uprava Hajduka iz Splita našla je zamenu na njegovoj poziciji, a kako navode tamošnji mediji u pitanju je još jedan bivši hrvatski reprezentativac - Ante Rebić.

Momak koji je odrastao na kilometar od slavnog "Poljuda" bez angažmana je otkako je odstranjen iz Bešiktaša ovog leta zbog nediscipline, a probleme koje je pravio u turskom klubu, izgleda, ne smetaju sportskom direktoru Hajduka Nikoli Kaliniću, koji je sa Rebićem svojevremeno bio saigrač u nacionalnom timu.

Ante Rebić, inače, prve fudbalske početke imao je na "Parku mladeži", stadionu kluba RNK Split, koji se nalazi nedaleko od "Poljuda", odakle se otisnuo u beli svet i proveo 11 godina u inostranstvu. Prodat je Fiorentini za 4.5 miliona evra, zatim je gradio karijeru u Lajpcigu, Veroni, Ajntrahtu, Milanu i Bešiktašu, dok je za nacionalni tim odigrao 42 utakmice i pomogao im da dođu do svetskog srebra 2018. godine.

 

 

U pitanju je, jasno, iskusan fudbaler, ali i igrač koji nije toliko omiljen kod domaće publike, pa će biti intersantno videti kako će navijači Hajduka reagovati na njegov dolazak. Podsetimo, animozitet je stekao nakon neuspeha "vatrenih" na EURO 2021, kada je na društvenim medijima kritikovao rad selektora Zlatka Dalića.

Kako tvrde hrvatski mediji, pregovori sa Rebićem su u završnoj fazi.