Vesti iz fudbala

UEFA Superkup na TV Arena sport: Real s Mbapeom napada prvi sezonski trofej, Atalanta bi da pokvari žurku "kraljevića"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 09:40
Kilijan Mbape, fudbaler Reala, u Superkupu Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Kilijan Mbape, fudbaler Reala, u Superkupu

U susret počecima najjačih fudbalskih liga Sarog kontinenta, večeras će u Varšavi biti odigan UEFA Superkup u kom će o prvom sezonskom klupskom trofeju iz zbirke Evropske fudbalske federacije odlučivati osvajač poslednje Lige šampiona, madridski Real, uz Atalantu, u svojstvu pobednika minule Lige Evrope (21.00, TV Arena 1 Premium).

U teoriji, "kraljevići" ne bi trebalo da imaju problema s rivalom iz Italije, jer su u svakom mogućem smislu kvalitetniji i uticajniji tim, ovog leta dodatno pojačan dugo čekanim i konačno dovedenim "ubicom golmana" Kilijanom Mbapeom iz Pari Sen Žermena. Čak i iz reči poslovično suzdržanog trenera Karla Anćelotija izbija priličan optimizam.

"Jedva čekamo da počne meč sa Atalantom. Igramo za prvi trofej u sezoni, koja je zahtevna. Želimo da jako počnemo sezonu, svesni smo izazova. Tim izgleda dobro iako nismo imali mnogo treninga, ali smo motivisani za meč... Kilijan se dobro snašao. Svi imaju šansu da zaigraju. Mbape se dobro prilagodio, fokusiran je na treninge, motivisan i naporno radi. On stalno pokazuje svoj neverovatan kvalitet...", poručio je trofejni Italijan pre polaska u Poljsku, ali i ishvalio rivala i pogotovo svog zemljaka i kolegu Đan Pjera Gasperinija.

Strateg ekipe iz Bergama još više je impresioniran protivnikom, ali to, naravno, ne znači da nama pobedničku ambiciju.

"Igraćemo protiv najboljeg tima na svetu i možda najboljeg trenera na planeti, što je samo po sebi ogroman motiv i izazov. Moramo biti fokusirani i imati samopouzdanja svih 90 minuta. Želimo da im maksimalno otežamo stvari i probamo da iskoristimo veliku i zasluženu šansu da se borimo za još jedan trofej", poručio je Gasperini.

Ovo je 24. izdanje UEFA Superkupa, pod različitim nazivima, a najviše ih se naosvajao Real. Niko kao Madriđani nema pet naslova, iz 2002, 2014, 2016, 2017. i 2022. godine. Prošlog leta trofej je završio u rukama Mančester sitija, a sada se iz Engleske seli u Španiju ili Italiju.