Vesti iz fudbala

Transferi širom Evrope: Drkušić u Zenitu, ništa od Zvezde, Palmer produžio saradnju sa Čelzijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 18:25
Vanja Drkušić, novi igrač Zenita Tanjug/AP Photo/Tom Weller/dpa via AP
Vanja Drkušić, novi igrač Zenita

Slovenački fudbaler Vanja Drkušić potpisao je za Zenit, saopštio je danas ruski klub. Kako je saopšteno, slovenački reprezentativac obavezao se čelnicima kluba iz Sankt Peterburga do juna 2029. godine. Bilo je reči da će defanzivac u Crvenu zvezdu, ali se on odlučio za Zenit. 

 

 

Drkušić je u Zenit stigao iz Sočija, a nije objavljena cena transfera. Slovenac je bio deo reprezentacije na Evropskom prvenstvu na kojem njegov državni tim nije doživeo poraz, a eliminisan je u osmini finala od Portugala posle penala. Prošle godine je debitovao za Sloveniju i upisao 11 nastupa.

Transferi su aktuelni širom Evrope, pa je tako Kol Palmer potpisao novi ugovor sa Čelzijem.

Palmerov prethodni ugovor je važio do leta 2031. godine, a produžetkom saradnje važiće do juna 2033. godine, sa značajno boljim finansijskim uslovima.

 

 

Vezista je prošlog leta prešao iz Mančester Sitija u Čelsi za 50 miliona evra. Za "plavce" je odigrao 45 utakmica u svim takmičenjima i postigao čak 25 golova. Palmer (22) je odigrao devet utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao je dva gola, od kojih je drugi dao u finalu Evropskog prvenstva protiv Španije.