Vesti iz fudbala

Superkup Evrope u Varšavi: Real i Atalanta u borbi za prvi trofej u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 17:51
Trofej namenjen pobedniku Superkupa Evrope Guliver
Trofej namenjen pobedniku Superkupa Evrope

Fudbaleri madridskog Reala i Atalante igraće sutra u Varšavi u meču Superkupa Evrope. Fudbaleri Reala su prošle sezone osvojili Ligu šampiona, pošto su u finalu pobedili Borusiju Dortmund 2:0.

Atalanta je trijumfovala u Ligi Evrope, pošto je u finalu ovog takmičenja bila bolja od Bajer Leverkuzena 3:0. Fudbaleri Reala i Atalante odigrali su samo dva međusobna duela u evropskim takmičenjima i to 2021. godine u osmini finala LŠ.

Real je tada u prvoj utakmici u gostima slavio 1:0, a u revanšu je bilo 3:1 za madridski klub. Fudbaleri Reala su pet puta u istoriji osvojili evropski Superkup i to 2002, 2014, 2016, 2017. i 2022. godine.

Fudbaleri Atalante po prvi put u istoriji igraju za trofej Superkupa Evrope. Glavni sudija meča između Reala i Atalante biće Švajcarac Sandro Šerer. Njegovi pomoćnici biće Stefan de Almeida i Jonas Erni iz Švajcarske, dok je za četvrtog arbitra određen Mikola Balakin iz Ukrajine.

U VAR sobi biće Nemci Bastijan Dankert i Kristijan Dingert, kao i Fedaji San iz Švajcarske. Utakmica će biti odigrana sutra od 21 čas na Nacionalnom stadionu u Varšavi.