Vesti iz fudbala

Saudiska Arabija mami Vinisijusa s nestvarnih milijardu evra! Na potezu Brazilac i španski klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 13:08
Vinisjus Žunior, fudbaler Reala, ima basnoslovnu ponudu iz Saudijske Arabije Guliver
Vinisjus Žunior, fudbaler Reala, ima basnoslovnu ponudu iz Saudijske Arabije

Taman kada su malo utihnuli "ludački" vredni transferi fudbalera i fudbalskih trenera iz evropskih klubova u Saudijsku Arabiju stigla je još luđa vest o mogućem odlasku Vinisijusa Žuniora iz madridskog Reala u taj deo sveta, za petogodišnji ugovor vredan sumanutih MILIJARDU EVRA. 

Španski i brazilski mediji u isto vreme pišu o potencjalnom, rekordno vrednom poslu u svetu fudbala, otkrivajući razne detalje pokrenute komunikacije između Državnog investicionog fonda pomenute države i španskog velikana.

Suština je sledeća, u slučaju da ofanzivac "kraljevića" i reprezentacije Brazila pristane na napuštanje Reala, La Lige i Starog kontinenta imaće priliku da zaradi basnoslovnu, gotovo pa bolesnu, sumu novca i tako obezbedi čak i čukununuke.

Za to vreme bi morao da vedri i oblači u Al Itihadu, Al Hilalu, Al Nasru ili nekom drugom klubu kom ga prosledi državni vrh, a računa se i da bi njegovo vrhunsko znanje na terenu i popularnost van istog mogli značajno da utiču na još bolji imidž zemlje organizattora Svetskog prvenstva 2034. godine.

 

 

Dakle, momak bi samo od loptanja svakog minuta zarađivao 23.000 evra u minitu, 549.000 po danu i tako dalje. Sve to ako pristane da ode daleko, u ligu koja ničim ne može da parira prvenstvu Španije ili drugim evropskim Ligama petice. 

Mediji navode i da Realov predsednik Florentino Perez nije rad da pregovara, mada nije ni lupio zabranu nego je priču prebacio na druge klupske visoke zvaničnike, uz podsećanje na činjenicu da je najtrofejniji evropski klub u ugovoru sa Vinisijusom predvideo otkup od milijardu evra.

Saudijska Arabija ima, sigurno, novac i za to, a vreme će pokazati da li je spremna još toliko da uloži u momka koji je pre šest godina stigao iz Flamenga, za 45.000.000 evra. Od tada je za Real odigrao 264 utakmice, postigao 83 i namestio 75 pogodaka. Osvojio je tri titule prvaka Španije i dva naslova Lige šampiona.