Vesti iz fudbala

Kevin Durent postao deoničar Pari Sen Žermena: Američki olimpijski rekorder ušao u strukturu francuskog kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 12:20
Kevin Durent, američki košarkap, uložio novac u PSŽ Guliver/AP Photo/Michael Conroy
Kevin Durent, američki košarkap, uložio novac u PSŽ

Kevin Durent igra košarku i besno zarađuje od nje, ali i paralelno s tim ulaže svoj novac u investicije za koje veruje da će mu doneti profit kada jednog dana prestane s aktivnim bavljenjem sportom, pa je tako kupio deo deonica Pari Sen Žermena.

Zvezda NBA postao je manjinski vlasnik fudbalskog prvaka Francuske i jednog od najbogatijih klubova Evrope, iza kog stoji arapski naftni kapital. U, za sada, nepoznatom obimu i za neobjavljeni iznos investicije.

No, sigurno je da se radi o milionima i milionima evra, za koje menadžent iz Durentove kompanije veruje da će biti "oplođeni", odnosno biti vraćeni i narasti na još vredniji kapital u određenom vremenskom periodu.

 

 

Odluka jedinog američkog olimpijca s četiri zlatne medalje s Olimpijskim igrama, u timskim sportovima, obelodanjena je posle tek završenog takmičenja u Parizu, a prethodila joj je poseta klubu sa "Parka prinčeva".

Tom prilikom se NBA superstar na licu mesta informisao o svim potrebnim detaljima, a društvo mu je pravio poslovni partner Rič Kleman, čiji su fah ekomonija i finansje, pa je pozvan da savetuje asa Finiksa.

Inače, ovo je drugi slučaj spajanja Amerike i Evrope u ovom kontekstvu, jer je nedavno i drugi čuveni američki košarkaš, takođe još aktivni, Lebron Džejms ušao u engleski fudbal. Kao manjinski deoničar Liverpula.