Vesti iz fudbala

Saša Ilić se ne plaši pritiska: To mi je sastavni deo posla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 18:25
Saša Ilić je sa klupe vodio Čukarički, CSKA iz Sofije, Atromitos i Pari MN Press
Saša Ilić je sa klupe vodio Čukarički, CSKA iz Sofije, Atromitos i Pari

Saša Ilić, legendarni kapiten Partizana, a sada trener Nižnjeg iz Novgoroda, konačno je uspeo da se na kratko rastereti priča o otkazu koje su počele odmah po startu šampiona. 

Njegov klub je u prvenstvo Rusije ušao sa dva starta, i u tom trenutku se Damoklov mač uveliko klatio nad klupom srpskog stratega. Ipak, usledile su dve pobede i ova šuškanja su utihnula - za sada. 

Stoga je u intervjuu za tamošnje medije, Ilić govorio kako se nosi sa pritiskom usled promenljivih rezultata. 

"U fudbalu ste uvek pod pritiskom, imam ugovor sa klubom do kraja ove sezone. Sada radim i ne znam šta će se desiti u narednih nekoliko nedelja. Važni su mi danas i sutra. Sada nas čeka period važnih utakmica i verujem da će moji igrači pokazati sve od sebe. Ne razmišljam o pritiscima, jer je to deo mog posla", rekao je Ilić za Sport 24.

MN Press

Saša Ilić na klupi Čukaričkog

Iliću i Nižnjem sledi teških pet avgustovskih utakmica, od kojih su čak četiri sa Zenitom, CSKA i Krasnodarom. Svaki bod će biti dragocen u narednom periodu, a popularni Sale se trudi da razmišlja u sadašnjosti i ne prejudicira neuspehe. 

"Ove dve pobede su za nas posebne. Rezultati su mnogo bolji nego ranije. Vredno radimo da bismo postigli pozitivne rezultate, videćemo šta nas čeka u budućnosti", dodao je Ilić.

Nižnji je četvrti klub koji Saša predvodi sa klupe. Trenerski put je započeo u Čukaričkom, da bi potom bio u CSKA iz Sofije. Zatim je usledio odlazak u grčki Atromitos iz koga je i pošao putem Rusije.