Vesti iz fudbala

Jesmo osvojili trofej, ali nismo spremni za start sezone: Pep Gvardiola nije zadovoljan formom Mančester sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 10:10
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola

Aktuelni šampion Engleske, Mančester siti ušao je u novu sezonu osvajanjem Komjuniti šilda u kojem je nakon boljeg izvpđenja jedanaesteraca savladao Mančester junajted.

Međutim, trener najboljeg tima na Ostrvu, Pep Gvardiola nije preterano zadovoljan zbog toga, jer smatra da njegova ekipa u ovom trenutku nije spremna za ono što je očekuje.

"Mislim da još nismo spremni za sezonu. Ova utakmica uopšteije bila dobra. Mi smo mogli da izgubimo od Mančester junajteda i od tog ishod anas je delilo samo nekoliko minuta. Video sam na 'Vembliju' mnogo toga što mi se nije svidelo i pred nama je ogroman posao", rekao je Gvardiola.

Trener Sitija, ipak, smatra da je u pobedi protiv gradskog rivala biilo nešto dobro, a to je, po njegovim rečima uvodnih pola sata igre.

"Prvih 35 minuta je bilo odlično, a sve posle toga nije valjalo. Znam, sezona tek počinje i ne možemo ni očekivati da budemo u top formi, ali svakako ne mogu da budem zadovoljan izdanjem svog tima. Osvojen trofej mnogo nam znači i nadam se da će nam dati podstrek za još veči rad", naglasio je trener Sitija.

Nova sezona u Premijer ligi starzuje narednog vikenda, uz prenose na kanalima TV Arena sport, a Mančester siti prvi meč igra 18. avgusta u Londonu, gde gostuje čelsiju.