Vesti iz fudbala

Lionel Mesi pozvan u nacionalni tim Indonezije: Ne, nije greška, Indonežanin se stvarno tako zove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 12:58
Lionel Mesi u dresu Argentine sa trofejom Kopa Amerika Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Lionel Mesi u dresu Argentine sa trofejom Kopa Amerika

Mnogi svetski mediji objavili su prethodnih dana tekstove sa naslovom "Lionel Mesi pozvan u reprezentaciju Indonezije". I ništa nisu slagali, jer je ta vest istinita!

Samo što nije u pitanju najbolji fudbaler sveta i prvotimac Intera iz Majamija, nego mladi fudbaler Indonezije koji je rođen 2008. godine i koji je dobio ime po slavnom Argentincu.

 

 

U pitanju je fudbaler koji se zove Lionel Mesi Al Fakri i koji je pozvan da nastupa za selekciju Indonezije do 17 godina za mečeve kvalifikacija za Azijski kup pritiv Kuvajta, Australije i Sevenih Marijanskih Ostrva.

"Mesi je momak koji ima mnogo potencijala, a ime koje nosi ga stavlja pod budno oko javnosti. Nadam se da će uspeti da se izbori sa time i da će pokazati koliko zaista vredi i nastaviti da se razvija na pravi način", poručili su iz Fudbalskog saveza Indonezije.

Inače, u vreme kad se Lionel Mesi Al Fakri rodio, Argentinac je imao 21 godinu i već je bio zvezda Barselone, ali daleko je bio od ovoga što je danas - jedan od najboljih fudbalera svih vremena.