Vesti iz fudbala

Kjomuniti Šild na TV Arena sport: Mančesterski derbi u "predigri" nove Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 10:25
Trofej Kjomuniti Šilda, za koji će se boriti fudbali dva mančesterska kluba Guliver
Trofej Kjomuniti Šilda, za koji će se boriti fudbali dva mančesterska kluba

Tradicionalno, poslednju nedelju pred start novog izdanja Premijer lige igra se Kjomuniti šild, pa će danas u borbi za jedan od sezonskih trofeja na talonu snage odmeriti aktuelni šampion Mančester siti i Mančester junajted, kao osvajač poslednjeg FA Kupa (16.00, TV Arena 1 Premium).  

Veliki gradski rivali nastaviće tamo gde su stali pre tri meseca, u zadnjem meču ostrvske takmiačrske 2023/2024, kada je u fialu FA Kupa slavila ekipa iz crvenog dela pomenutog engleskog grada (2:1).

U međuvremenu se nije ništa bitnije desilo, tj. promenilo ni u jednom od dva tabora. "Građani" s trofejnim trenerom Žozepom Pepom Gvardiolom i skoro "u glavu" istim timom dočekuju početak odbrane titule i napad na druge pehare.

Isto važi i za njegovog kolegu Erika Ten Haga, kom ni posle silnih rezultatskih brljanja, loših partija i sigurnih "dojava" otkaza nije uručena ispisnica. Uprava nije previše trošila, a nije bilo ni bitnih odlazaka. 

 

 

Siti se nije proslavio u svoja tri poslednja Kjominiti šilda, jer ga redom pobeđivali Lester, Liverpul i Arsenal, a poslednji taav trofej, od ukupno šest uzetih, uneo je u klupsku trofejnu salu pre tačno pola decenije.

Junajted je zato rekorder u broju trijumfa, s čak 21. pobedničkim peharom. Međutim, klub sa "Old Traforda" još od 2016. godine čeka na pojačavanje te brojke. I zbog toga ne treba sumnjati da će danas prštati  na obe strane igrališta u čuvenom fudbalskom hramu "Vembliju".