Vesti iz fudbala

Engleska ima trenera na određeno vreme: Karsli predvodi "Albion" kroz Ligu nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 22:45
Li Karsli je prethodno radio u mlađim kategorijama Engleske Guliver / AP Photo/Tamuna Kulumbegashvili
Li Karsli je prethodno radio u mlađim kategorijama Engleske

Doskorašnji selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Li Karsli imenovan je danas za privremenog selektora A reprezentacije Engleske, saopštio je danas Fudbalski savez vicešampiona Evrope.

Karsli (50) je imenovan kao privremeno rešenje posle odlaska Gareta Sautgejta koji je podneo ostavku posle poraza u finalu Evropskog prvenstva od Španije pošto na četvrtom uzastopnom velikom takmičenju nije uspeo da osvoji pehar sa jednom od najjačih generacija u istoriji engleskog fudbala.

 

 

Kako je saopšteno na sajtu FS Engleske, Karsli će voditi ekipu na šest mečeva Lige nacija posle čega će biti doneta odluka o eventualnom nastavku saradnje.

Engleska će u Ligi nacija B, grupa 2, igrati protiv Republike Irske, Finske i Grčke. Prvi meč sa klupe Karsli će voditi 7. septembra u Dablinu protiv Republike Irske.

Karsli je od 2021. godine bio selektor mlade reprezentacije Engleske, sa kojom je prošle godine postao prvak Evrope. 

Takođe, i kao fudbaler, Li nije imao zanemarljivu karijeru. Kao zadnji vezni je igrao na terenima Premijer lige čitavih 17 godina. Igrao je za Derbi, Koventri, Birmingem, Blekburn, dok je na reprezentativnom nivou branio boje Irske.