Vesti iz fudbala

PAOK dobio mig od Drkušića: Ostaje dogovor sa Sočijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 20:37
Vanja Drkušić je sve dalji od Crvene zvezde Tanjug / AP Photo/Antonio Calanni
Vanja Drkušić je sve dalji od Crvene zvezde

Vanja Drkušić je najtraženija "roba" u sferi istočnog fudbala. Posle dobrog nastupa na Evropskom prvenstvu i Sočijevog ispadanja iz lige, Rusi nisu u više kalibar slovenačkog defanzivca, tako da je "zmajček" spreman odleteti u novu sredinu. 

Crvena zvezda je pokazala veliko interesovanje, ali kao što smo ranije pisali, grčki PAOK je rešio da se umeša i pokvari srpskom šampionu planove. Tamošnji mediji navode da su u tome uspešniji nego što se očekivalo, te da su Solunci sklopili dogovor sa Drkušićem i čekaju samo da se Soči složi oko visine obeštećenja.

 

 

Od ranije je poznato da Rusi traže četiri i po miliona evra, ali da su vremenom spustili zahteve i spremni su na cifru manju za milion. PAOK i dalje želi da dodatno smanji cenu, ali je verovatnije da će popustiti i isplatiti traženu sumu. 

Podsećamo, slovenački mediji su preneli pre nekoliko dana kako postoji varijanta prema kojoj bi Zenit kupio Drkušića, a potom ga prosledio na pozajmicu u Zvezdu. Međutim, te priče su utihnule i od tada miruju. Takođe, svoje interesovanje su pokazali Sevilja i Spartak iz Moskve, ali ni od njih nismo videli konkretne poteze. 

Bilo, kako bilo, Vanja Drkušić je veoma tražena roba ovog leta, i gde god završio, deluje da će Soči zaraditi solidan kapital za napad na povratak u viši rang, iako je suma drastično snižena od početnih sedam miliona, koliko su zahtevali po završetku EURO 2024.