Vesti iz fudbala

Fudbalerke Milana ne moraju da se plaše trudnoće: Italijanski velikan štiti buduće mame

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 21:15
Fudbalerke Milana, koje klub štiti u slučaju da zatrudne Guliver
Fudbalerke Milana, koje klub štiti u slučaju da zatrudne

Profesionalni sport često ume da bude surov, naročito prema ženama, koje su iz raznih razloga primorane da do kasnijih godina odlažu trudnoću, ukoliko im je želja da se ostvare kao majke, pa čak i prekidaju karijeru. Ne i fudbalerke Milana, jer je slavni italijanski klub doneo skoro pa revolucionalnu odluku o pomoći i podršci trudnicama i porodiljama.

Ne samo da neće morati da se klone majčinstva, u strahu od gubitka posla što često ume da bude slučaj čak i u ekonomski razcijenijim zemljama, nego će im uprava u tom slučaju automatski produživati ugovor. 

 

 

S devojkama koje zatrudne u poslednjoj godini ugovora, bez ikakvih pregovora i natezanja, produžava se saradnja s već ugovorenim finansijskim detaljima. I tu nije kraj brige Milana o svojim igračicama i njihovom potomstvu. 

Milan se takođe obavezao na brigu o deci tokom oporavka majki i njihovih prvih zajedničkih meseci s detetom. To između ostalog podrazumeva plaćanje troškova putovanja i smeštaja pratiocima dece u vreme sportskih aktivnosti fudbalerki.