Vesti iz fudbala

Kilijan Mbape postao većinski vlasnik Kaena: Zvezda Reala misli o životu posle fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 10:45
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, kupio klub u svojoj zemlji Guliver/Photo by Manu Reino/DeFodi Images
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, kupio klub u svojoj zemlji

Ako ga posluži zdravlje i potraje mu motivacija, Kilijan Mbape će još dugo igrati fudbal, međutim poslednji potez sjajnog kapitena reprezentacije Francuske pokazuje da uveliko razmišlja o životu u budućnosti.

Vreme će pokazati koliko će mu se najnovija investicija isplatiti, ali svetom je odjeknula vest da je 25-godišnji ofanzivac postao većinski vlasnik francuskog drugoligaša Kaena. Ulaganjem između 15 i 20 mičiona evra.

Francuski L'ekip prenosi da je na taj način kupio 80 odsto akcija, dok mediji specijalizovani za ekonomiju tvrde da je na taj način postao najmlađi vlasnik nekog profesionalnog evropskog kluba svih vremena.  

I to samo nekoliko nedelja posle ozvaničavanja, godinama čekanog, transfera iz Pari sen Žermena u omiljeni mu Real iz Madrida. Uz neviđenu medijsku pompu i histeriju navijača "kraljevića" iz španske prestonice. 

Posle šest sezona, 308 utakmica, 256 golova i 108 asistencija u dresu pariskih "svetaca" stavio se na raspolaganje treneru Karlu Anćelotiju, tako što ga je Real doveo bez obeštećenja, ali je zato uložio brdo para u njegova primanja. 

No, marketing je čudo, pa još ako je dobro osmišljen kao na "Santijago Bernabeu" onda u kasu uveliko stižu velike pare od prodaje dresova bivšeg igrača Monaka i svojevremeno nesuđenog pojačanja Kaena, u klinačkim danima Kilijana.