Vesti iz fudbala

Crveno-beli doveli pojačanje u veznom redu: Elšnik i zvanično u Zvezdi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 17:33
Timi Maks Elšnik je novo pojačanje Crvene zvezde FK Crvena zvezda
Timi Maks Elšnik je novo pojačanje Crvene zvezde

Crvena zvezda je nastavila sa aktivnostima u letnjem prelaznom roku, te je novo pojačanje šampiona Srbije postao Timi Maks Elšnik.

Slovenački reprezentativac stiže iz Celja. Sa crveno-belima je potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio je dres sa broje 21. 

"Veoma sa srećan. Zaista sam zadovoljan što je sve nakon nekoliko dana završeno u Beogradu. Iza mene je dugo leto, nakon Evropskog prvenstva i sage oko transfera konačno je sve završeno i mogu da se priključim ekipi", rekao je Elšnik nakon potpisa.

"Čuo sam dosta stvari o Crvenoj zvezdi i Delijama. Veoma sam srećan što sam ovde. Znam da je Zvezda osvajala prvenstvo prethodnih godina, kao i da je igrala u Ligi šampiona. Zvezda je jedan od najboljih timova, ako ne i najbolji u regionu. Veoma sam srećan što sam ovde. Navijači su najbolji, najglasniji i prave najbolju atmosferu. Radujem se danu kada ću kročiti na teren i osetiti sve to", istakao je Slovenac.

 

 

Vezni fudbaler je rekao i kako neće imati problema sa prilagođavanjem.

"Juče sam upoznao nove saigrače, neke znam i od ranije. Nekoliko igrača je igralo u slovenačkoj ligi, pa smo bili protivnici na terenu. Takođe znam Vujadina Savića - pomoćnog trenera, ranije smo bili saigrači. Imao sam poprilično potpune informacije, a video sam i poznata lica, verujem da neću imati problem da se prilagodim", zaključio je novi igrač Crvene zvezde.

Elšnik je svoju karijeru započeo u slovenačkom Aluminiju, a ubrzo nakon toga je otišao u Derbi Kaunti. Sa 22 godine se vratio u domovinu gde je zaigrao za Olimpiju iz Ljubljane i vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača slovenačkog prvenstva. Iza njega je takođe odlično Evropsko prvenstva gde je bio ključna figura u reprezentaciji Slovenije.