Vesti iz fudbala

Stankovićev "prvenac" na klupi Spartaka: Pobeda nad Himkijem za povratak na pobednički kolosek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 21:15
Dejan Stanković osvojio je tri boda prvi put na klupi Spartaka Profimedia
Dejan Stanković osvojio je tri boda prvi put na klupi Spartaka

Fudbaleri moskovskog Spartaka ostvarili su prvu pobedu pod vođstvom trenera Dejana Stankovića pošto su kao gosti savladali Himki rezultatom 1:3, a gol je dao i reprezentativac Srbije Srđan Babić.

Posle poraza na startu šampionata Rusije, na gostovanju Orenburgu, Stanković je uspeo da osvoji prva tri boda na klupi najtrofejnijeg ruskog kluba.

Spartak je u Himkiju mogao da povede u 45+9. minutu, ali je udarac Tea Bongonde sa penala zaustavio golman Himkija Igor Obuhov.

Argentinac Ezekijel Barko je doveo Spartak u vođstvo u 49. minutu golom iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, a prednost je duplirao Kostarikanac Manfred Ugalde u 55. minutu.

 

 

Babić je golom u 72. minutu potvrdio pobedu Spartaka, a u 90+1. minutu počasni gol za domaćina dao je Buta Magomedov.

Ceo meč za Himki odigrali su srpski internacionalci Petar Golubović i Nemanja Anđelković. Stefan Melentijević je ostao na klupi Himkija.

Podsećamo, Dejan Stanković je pomalo iznenadio sve ljubitelje fudbala u Srbiji, tako što je neočekivano ovog leta napustio mađarski Ferencvaroš, i pronašao novi angažman u Rusiji.

Pored Spartaka i Ferencvaroša, u svojoj karijeri je predvodio Crvenu zvezdu sa velikim uspehom, da bi iz Beograda nastavio karijeru u Seriji A, u Sampdoriji, gde nije uspeo ekipu da sačuva od ispadanja. Uspeo je da se na evropsku scenu vrati u Mađarskoj, ali se sada sa iste sklanja, prelaskom na sankcionisani istok.