Vesti iz fudbala

Najveće pojačanje u istoriji turskog fudbala: Fenerbahče doveo En-Nesirija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 17:05
Jusuf En-Nesiri postigao je 20 golova u svim takmičenjima prošle sezone Guliver / xSeskimphotox
Jusuf En-Nesiri postigao je 20 golova u svim takmičenjima prošle sezone

Fenerbahče ne planira da stane u formiranju ekipe koja će u predstojećoj sezoni biti u stanju da pokori turski fudbal i nadmaši prošlogodišnjeg šampiona, Galatasaraj u trci za titulu. 

Najveće pojačanje je već stiglu - prekaljeni portugalski stručnjak Žoze Murinjo predvodiće novi projekat, a uprava kluba je rešila da mu ispuni sve želje, te da za uslove ne pita.

Stoga nikoga ne treba da čudi što je istanbulski klub posle više od dve decenije uspeo da obori rekordnu sumu za neki dolazni transfer i u svoje redove privoli doskorašnjeg napadača Sevilje, Jusufa En-Nesirija. 

U pitanju je cifra od 19,5 miliona evra koje će Fenerbahče uplatiti kroz četiri sezone i osam rata. Prethodno je neprikosnoven bio dolazak Žardela iz Porta u gradskog rivala, Galatu, za nešto više od 17 miliona davne 2000. godine. Od tada je turski fudbal znatno uznapredovao, a apetiti su se i te kako povećali, o čemu svedoče imena igrača u vodećim ekipama. 

 

 

Naravno, Sevilja će inkasirati i određene bonuse, ukoliko En-Nesiri ispuni uslove, ali obzirom da mu je prošla sezona bila najbolja u karijeri (20 golova u svim takmičenjima), Andalužane ne treba da iznenadi ukoliko dobiju jednu veću uplatu po završetku sezone. 

Što se marokanskog fudbalera tiče, on će zarađivati 4 miliona evra neto, pride bi dobio i bonuse u zavisnostu od klupskog i individualnog učinka. I tako sve do leta juna 2029. godine do kada je sklopljena saradnja.

Ambicije su jasne, jedino je u magli sudbina Edina Džeka. Nekadašnji fudbaler Sitija je prošle sezone postigao 21 gol u svim takmičenjima i pokazao da i u poznim godinama može doprinositi na terenul. Ipak, En-Nesiri je mlađa opcija, koja postoji i u malo daljoj budućnosti.

Takođe je nedavno ozvaničen dolazak Čenka Tosuna na mesto drugog napadača, tako da sve rečeno polako istiskuje bosanskog špica iz Istanbula. Da li je ovo možda prostor za Hajduk iz Splita da ponovo oproba sreću sa svojom željom s početka leta - ostaje da se vidi.