Vesti iz fudbala

Dejan Stanković poražen na debiju u Rusiji: Orenburg bolji od Spartaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 18:29
Dejan Stanković, trener Spartaka, izgubio prvi takmičarski meč na klupi Moskovljana MN Press
Dejan Stanković, trener Spartaka, izgubio prvi takmičarski meč na klupi Moskovljana

Dejan Stanković gledaće da što pre zaboravi ili u najsitnije detalje izanalizira današnji dan i meč svog Spartaka u prvom kolu nove sezone Premijer lige Rusije, jer je izgubio svoju debitantsku takmičarsku utakmicu na klupi  Moskovljana. Orenburg je s 2:0 (2:0) ispratio trofejnog srpskog fudbalskog stručnjaka i prestoničku ekipu, dajući dovoljno tema za razmišljanje našem nekada vrhunskom igraču.  

Mada, nije moralo tako da bude, da su izabranici doskorašnjeg stratega mađarskog Ferencvaroša znali da iskoriste veći posed lopte i tri šuta u okvir gola (naspram domaćinove nule) u prvom poluvremenu. Ovako su se bez ikakve zalihe vratili na teren i stradali, iako su mogli i ubedljivije da ostanu bez bodova da golman Aleksandr Maksimenko nije par puta odlično reagovao i sprečio neki pogodak više.

 

 

Međutim, isti čovek je protivnika pogurao ka startnom trijumfu, jer je kardinalnim dodavanjem lopte u noge suparničkog igrača, na 16 metara, "izmislio" Orenburgovo vođstvo u 62. minutu. Matijas Parez samo je iskoristio poklon asistenciju Emirkana Gurluka i načeo goste.

Trista sekundi kasnije sve je bilo gotovo, kada je pomenuti paker i sam završio kao strelac, pošto je prethodno Gabrijel Florentin obavio svoj deo posla. Nije da Spartak nije tražio način da uhvati priključak, imao je i par prilika za to, ali nije nijednu realizovao, ni pored 10 minuta nadoknade vremena, pa se neobavljena posla vraća u prestonicu Rusije. 

Pogotovo na žalost osvajača više trofeja s Crvenom zvezdom, koji je kao ideolog igre crveno-belih napravio velike stvari i na evropskoj sceni, pre nego što je napustio najtrofejniji srpski klub, vratio se u Italiju i preuzeo Sampdoriju.