Vesti iz fudbala

Aston Vila ostaje bez Francuza: Musa Dijabi se seli u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 22:25
Musa Dijabi bi uskoro trebalo da postane novi igrač Al Itihada Guliver/AP Photo/Rui Vieira
Musa Dijabi bi uskoro trebalo da postane novi igrač Al Itihada

Svega godinu dana nakon što je stigao u Englesku, Musa Dijabi odlazi iz njega. Francuski internacionalac će uskoro postati novo pojačanje Al Itihada iz Saudijske Arabije.

Dijabi će se tako pridružiti sunarodnicima u ekipi Al Itihada. Sa klupe ih predvodi Loran Blan, dok su tu takođe i Engolo Kante, Karim Benzema i od nedavno Usem Auar. Nema sumnje da bi dodatak Dijabija predstavljao veliko pojačanje u borbi za titulu sa Al Hilalom, Al Nasrom i Al Ahlijem.

Kako prenosi dobro obavešteni Fabricio Romano, Aston Vila će za Dijabija dobiti 55 miliona evra. Isto toliko je klub iz Birmingema platio Bajer Leverkuzenu pre godinu dana za Francuza.

U debitantskoj sezoni u Premijer ligi je bio sasvim solidan. Postigao je 10 golova i upisao devet asistencija u svim takmičenjima. Takođe je bio jedan od najzaslužnijih što će Aston vila biti ponovo učesnik Lige šampiona u narednoj sezoni.

"Vila Park" su u ovom prelaznom roku već napustili Daglas Luiz, Tim Ajroegbunam, Morgan Sanson, Viljami Sinisalo i Kalum Čembers. Ipak, odlazak Dijabija bi doneo novca gotovo koliko svi pomenuti transfer zajedno.