Vesti iz fudbala

Kasper Hjulmand podneo ostavku na mesto selektora Danske: Najbolje da dođe neko novo lice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 11:08
Kasper Hjulmand, danski stručnjak, sam otišao s mesta selektora svoje zemlje Guliver/AP Photo/Andreea Alexandru
Kasper Hjulmand, danski stručnjak, sam otišao s mesta selektora svoje zemlje

Fudbalska reprezentacija Danske nema više selektora, jer je Kasper Hjulmand malo posle završetka prvenstva Evrope u Nemačkoj podneo ostavku na tu funkciju. 

Mada ga iz tamošnjeg Saveza nisu pritiskali da se povuče, iskusni stručnjak sam je izabrao da ode i vođenje ekipe prepusti nekom ko će taj posao, beruje, uspešnije obavljati od njega. 

"Kada pogledam poslednje dve godine, nakon Svetskog prvenstva, osećam da je najbolje za tim da dođe neko novo lice sa novim idejama, neko ko može da napiše novo veliko poglavlje sa ovim sjajnim timom.

Zato je najbolje da neko drugi preuzme reprezentaciju. Ovde se ne radi o meni, nego o tome šta je najbolje za tim“, objasnio je Hjulmand u oproštajnoj izjavi za sajt FS Danske.

 

 

Hjulmand je otišao posle ispadanja u osmini finala EURO u Nemačkoj, gde je njegov tim doživeo minimalan poraz od domaće selekcije, a utakmicu je obeležila i sporna situacija na štetu Danaca. 

Trenutno je u ulozi vršioca dužnosti selektora Morten Veghorst, ali se očekuje da Danci izaberu novog stratega do septembra i početka Lige nacija, u kojoj su u grupi sa Španijom, Švajcarskom i Srbijom.