Vesti iz fudbala

Zvezda Bundeslige stigla u Dortmund: Borusija završila ozbiljno pojačanje za narednu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 18:46
Borusija Dortmund potpisala Serhua Girasija Tom Weller/dpa via AP
Borusija Dortmund potpisala Serhua Girasija

Borusija Dortmund završila je veliko pojačanje za narednu sezonu, pošto je dovela drugog najboljeg strelca Bundeslige - Serhua Girasija. Momak koji je u dresu Štutgarta zapalio fudbalsku scenu protekle sezone, zvanično je danas predstavljen na "Vestfalenu", a sa "milionerima" potpisao je ugovor do leta 2028. godine.

Bivši napadač Štutgarta već je neko vreme viđen kao novi napadač Dortmunda. Međutim, pošto nije prošao lekarske preglede zbog manje povrede kolena, koju je zaradio igrajući za reprezentaciju Gvineje u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine, Girasijeva promocija u Borusiji odložena je do daljnjeg.

Pre nekoliko dana ustanovljena mu je povreda ligamenta desnog kolena, a kada je najzad utvrđeno da ona ipak nije teže prirode i da mu predstoji manji period mirovanja, bez potrebe za hirurškom intevencijom, lekardski tim "milionera" dao je danas "zeleno svetlo" za transfer.

"Svako dete na svetu koje voli fudbal, zna za ovaj klub i boje Dortmunda. Izuzetno sam srećan što sam ovde. Došao sam da osvajam titule, jer, na kraju dana, to je ono što me pokreće", rekao je Girasi na predstavljanju nakon što je sa Štutgartom protekle sezone zauzeo drugo mesto Bundeslige.

 

 

Serhu Girasi ima 28 godina, igra na poziciji napadača. Pre dolaska u Štutgart gradio je karijeru u Francuskoj, a protekle sezone postigao je čak 28 golova u Bundesligi. Bio je drugi strelac takmičenja iza Herija Kejna (36) iz Bajerna, dok je poređenja radi, Lui Openda iz Lajpciga bio treći sa 24 pogodaka.

Transfer Girasija iz Štutgarta koštao je Borusiju 20 miliona evra.