Vesti iz fudbala

Kavan Saliven najmlađi debitant MLS lige, srušen rekorda Adua

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 07:51
Kavan Saliven je 9. maja potpisao profesionalan ugovor Jonathan Tannenwald/The Philadelphia Inquirer via AP, File
Kavan Saliven je 9. maja potpisao profesionalan ugovor

Kavan Saliven zaigrao za Filadelfiju protiv Nju Inglanda (5:1) sa 14 godina i 293 dana, za 13 dana je nadmašio dosadašnjeg najmlađeg igrača u istoriji MLS lige Fredija Adua! 

Čudo od deteta iz Filadelfije, koji je 9. maja potpisao prvi profesionalan ugovor sa klubom, a potom i za Mančester siti, a za koji će zaigrati kad napuni 18 godina, kročio je na teren pet minuta pre kraja meča, a malo pre toga njegov stariji brat Kin Saliven postavio je konačnih 5:1.

 

 

Saliven je dete Filadelfije, već je odigrao 10 mečeva u razvojnoj ligi, a Siti je procenio da će postati jedan od najboljih veznih igrača jer već sa nepunih 15 godina igra veoma zrelo. Maštovit je, levonog i ima odličan smisao za kreiranje igre. Njegova porodica je potpuno fudbalska. 

Otac je Brendon Saliven, je igrao profesionalno fudbal, a dvojica mlađih braća Deklana i Ronana su takođe fudbaleri u Akademiji. Deda Kris Saliven bio je fudblaski trener Vilanove, ujak Brajan Saliven je bio golman Filadelfije, a rođan Kris Olbrajt je igrao za Sinsinati...

Fredi Adu je držao rekord od 2004. godine kada je zaigrao za DC Junajted protiv San Hozea sa 14 godina i 306 dana, a sa 16 godina i 234 dana je debitovao za A selekciju SAD.