Vesti iz fudbala

Evropska titula podigla tržišnu vrednost španskim fudbalerima: Jamal i Vilijams najviše "poskupeli"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 22:41
Niko Vilijams i Lamin Jamal, španski fudbaleri, čija je cena najviše posrasla posle EURO Guliver/Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images
Niko Vilijams i Lamin Jamal, španski fudbaleri, čija je cena najviše posrasla posle EURO

Fudbalska reprezetacija Španije 14. jula je pobedila Englesku u finalu Evropskog prvenstva i učinila svoju državu jedinom vlasnicom četiri takve titule na Starom kontinentu, ali eho zasluženog uspeha fenomenalne "crvene furije" još ne prestaje.

Tako je danas sa Pirineja stigla informacija da je izabranicima selektora Luisa de la Fuentea porasla tržišna vrednost posle rekordnih sedam pobeda uz rekordnih 15 golova tokom takmičenja u Nemačkoj.

Svima do jednog, samo nekima manje a nekima više, pre svega u zavisnosti od minutaže i korisnosti urađenog tokom marša do trona, na kom su prognozeri videli pre druge selekcije nego MVP-a Rodrija i drugove.

Podaci specijalizovanog sajta Transfermarkta, na koje se poziva Marka, kažu da su najviše "poskupeli" najmlađi igtači u savršeno izmiksanom spoju mladosti i iskustva.

Tako je cena najboljeg mladog igrača i asistenta šampionata Lamina Jamala iz Batselone pre mesec dana iznosila 78.300.000 evra, a sada je dosegla čak 105.300.000 u istoj valuti.

Odmah iza strelca zvanično najlepšeg gola na EP 2024 na toj lestvici je nešto stariji Niko Vilijams, igrač Atletika (B), koji je do skora vredeo 67.400.000 evra, a sada je taj iznos skočio na 79.500.000 evra.

Prvi pratilac tandema je golman Unai Simon (Atletik Bilbao), koji je prema finansijskim parametrima te prirode pre četiri medelje koštao 28.400.000, dok je sada ta cifra 34.800.000 evra.