Vesti iz fudbala

Stefan Čupić na golu litvanskog TransINVEST-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 17:16
Stefan Čupić ponovo na istoku Evrope TV Arena sport/ Screenshot
Stefan Čupić ponovo na istoku Evrope

Stefan Čupić je novi golman litvanskog TransINVEST-a iz Viljnusa. Iskusni 30-godišnji čuvar mreže danas je potpisao ugovor na 18 meseci sa prošlogodišnjim osvajačem Kupa Litvanije koga već sledećeg četvrtka očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija protiv Mladosti Boleslav iz Češke.

Trener Aurimas Tamaliunas je procenio da mu je potreban iskusan, kvalitetn čuvar mreže jer nije zadovoljan Italijanom Simoneom Mošinom. Čupić ima internacionalnog isksutva, sa Aratat-Jermenijom je igrao Evropu i bio izuzetno zapažen što mu je kasnije donelo i transfer u Olmpijakos Nikoziju.

Ponikao u omladinskoj školi OFK Beograda, osvojio evropsko prvenstvo sa omladincima Srbije 2013. ghodine, Stefan je pravi globtroter, branio je boje Bačke, Sarpsborga, Voždovca, Ararat-Jermenije, Olimpijakosa iz Nikozeije, Radničkog 1923, Rada, do januara ove godine Hape iz Nepala.

TransINVEST je posle 22 kola u šampionatu Litvanije na osmom mestu i bori se za opstanak, ali je izborio plasman u četvrtfinale Kupa Litvanije.