Vesti iz fudbala

Leo Mesi minimum dve nedelje van terena: Argentinac zbog povrede propušta dva meča u MLS ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 09:46
Leo Mesi povredio skočni zglob tokom finala Kopa Amerike AP Photo/Julio Cortez
Leo Mesi povredio skočni zglob tokom finala Kopa Amerike

Kapiten i reprezentativac Argentine Lionel Mesi pauziraće minimum dve nedelje zbog povrede skočnog zgloba, koju je doživeo tokom finala Kopa Amerike sa Kolumbijom. 

Fudbaleri Argentine odbranili su naslov prvaka Kopa Amerike nakon minimalne pobede nad Kolumbijom u finalu, a susret u Majamiju obeležila je povreda najboljeg igrača "gaučosa" - Lea Mesija.

Argentinac je zbog povrede skočnog zgloba napustio teren u 66. minutu, a koliko mu je bilo žao što ne može da pomogne saigračima, govore slike sa klupe, gde ga je objektiv kamere uhvatio sa suzama u očima. Ipak, i bez njegove pomoći, Argentina je pobedila Kolumbiju, noga Mesija bila je ozbiljno otečena u tim trenucima, a srećom po "gaučose" i Inter iz Majamija, njegova povreda, ipak, nije ozbiljnije prirode.

 

 

To je i sam Mesi saopštio juče u svojoj objavi na društvenim medijima dok se zahvaljivao navijačima na podršci, a danas smo dobili i potvrdu od trenera Majamija Tate Martina.

"Još uvek utvrđujemo pun obim povrede. Biće obavljeni testovi, i dobijaćemo kontinuirane informacije od našeg kineziloga koji takođe radi sa nacionalnim timom", rekao je Martino.

To znači da će Argentinac propustiti dve naredne utakmice u MLS ligi protiv Toronta i Čikaga, a možda i više u zavisnosti od odluke lekarskog tima kluba iz Majamija, koji prate razvoj situacije.