Vesti iz fudbala

Kritike na račun cene transfera Ivana Ilića: Nije on neko kao Hulk

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 23:12
Od sledeće sezone će ruska javnost pomno pratiti partije Ivana Ilića Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP
Od sledeće sezone će ruska javnost pomno pratiti partije Ivana Ilića

Nekadašnji fudbaler Torina, Ivan Ilić, ovog leta je odlučio da mu je vreme za novi izazov u karijeri, tako da je prihvatio ponudu Zenita da pređe u rusku Premijer ligu, i tamo nastavi da gradi fudbalsko ime. 

Klub iz Sankt Petersburga se uopšte nije štedeo kada je pregovarao sa "bikovima" tako da će na račun tima iz Serije A biti uplaćeno velikih 22 miliona evra fiksno, i još dodatnih tri ukoliko reprezentativac Srbije ispuni uslove bonusa. 

Takođe, i primanja će mu veoma narasti. U pitanju je velika plata od čak tri miliona evra, a i tu su sadržane nagrade za dobre partije i timske uspehe, tako da Ivan može da inkasira još dva miliona ukoliko se kockice poklope. 

Naravno, transfer znatnog obima nije mogao da prođe bez reakcije javnosti, a među onima koji kritikuju finansijske odluke kluba je i Aleksandar Mostovoj. Nekadašnji vezni igrač moskovskog Spartaka i Selte veoma je bio preneražen ovim postupkom Zenita, a to je i istakao u izjavi. 

"Ilić je dobar fudbaler, ali iznos njegovog transfera je abnormalan za ruski fudbal. On nije napadač, neko kao Hulk, ko će postići 20 golova u sezoni. On je centralni vezni igrač. Neko će se dobro najesti od ovog posla", smatra Mostovoj.

 

 

Činjenica je da suma stvara pritisak na leđima našeg fudbalera, a samo je na njemu da opravda naneta mu očekivanja. 

Ivan Ilić je svoju karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, da bi potom zavredeo pažnju, i kasniju kupovinu od strane Mančester sitija. Naravno, odmah je poslat na pozajmice koje su ga vodile u Zemun, Bredu, i konačno Veronu. Tamo je uspeo dobrim partijama zadobiti otkup vredan 7.5 miliona evra, a posle nastavka odličnih igara, odlazi u Torino za više nego duplo (16.5 miliona).

Sada ga put vodi u Rusiju, očekivanja su veća nego ikad, ali Ilić je i te kako pokazao da može da ih ispuni.