Vesti iz fudbala

"Orlovi" ostaju bez kapitena: Tadić završio reprezentativnu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 22:06
Dušan Tadić je rekorder po broju nastupa u našem nacionalnom dresu MN Press
Dušan Tadić je rekorder po broju nastupa u našem nacionalnom dresu

Dosadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio je da se povuče iz državnog tima. Ovu informaciju, koja je posle svega što se dešavalo na relaciji Tadić - selektor Dragan Stojković na EURO očekivana, objavio je Telegraf, a trebalo bi uskoro da bude zvanično potvrđena.

Tadić je "preduhitrio" Dragana Stojkovića jer je selektor nakon što je dobio podršku Izvršnog odbora da nastavi posao najavio velike promene u igračkom kadru. Tadić je za Srbiju odigrao rekordnih 111 utakmica i postigao 23 gola.

Svoj rekord postavio je na pripremnoj utakmici za EURO 2024 protiv Kipra, kada mu je su mu Stevan Stojanović i Dragan Džajić kao predstavnici Fudbalskog saveza Srbije uručili priznanje. 

 

 

Dušan Tadić je predstavljao Srbiju na tri velika takmičenja. Svoj debi na širokoj smotri doživeo je 2018. godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji pod komandom Mladena Krstajića. Potom se četiri godine kasnije ponov našao u sastavu našeg nacionalnog tima za isto takmičenje, ali ovaj put u Kataru 2022. 

Tada je zajedno sa selektorom Stojkovićem stigao do jednog poena u grupi, nerešenim rezultatom sa Kameruonom, dok su od našeg tima bili bolji Brazil i Švajcarska. 

Sličnu sudbinu je naš tim doživeo na EURO 2024 u Nemačkoj, gde smo posle poraza od Engleske, odnosno remija sa Slovenijom i Danskom, ispali kao poslednjeplasirana reprezentacija grupe, sa tek dva boda. 

Uzevši u obzir Tadićevo povlačenje, sa sigurnošću možemo reći da je njegov poslednji meč u dresu "orlova" bio remi sa Danskom završen sa 0:0.

U svojoj karijeri, Dušan je predstavljao mnoge velike klubove. Na domaćoj sceni je igrao za Vojvodinu, dok se u inostranstvu oprobao u Groningenu, Tventeu, Ajaksu, Sautemptonu, dok sada igra pod palicom Žozea Murinja u Fenerbahčeu