Vesti iz fudbala

Vreme za promene: Geret Sautgejt podneo ostavku na mesto selektora Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 12:32
Geret Sautgejt brzo doneo odluku posle poraza u finalu EURO Tanjug/AP Photo/Scott Heppell, File
Geret Sautgejt brzo doneo odluku posle poraza u finalu EURO

Geret Sautgejt nije više selektor Engleske, podneo je danas ostavku. Posle 102 utakmice na čelu "Gordog Albiona", dva izgubljena uzastopna finala UEFA EURO, stručnjak je posle sedam godina procenio da su promene neophodne na klupi.


"Kao ponosnom Engleziu bila je čast mog života da igram za Englesku i da vodim Englesku kao selektor. To mi je mnogo značilo, da sam sve od seme. Ali, vreme je promene i za nova poglavlja, Nedeljno finale u Berlinu protiv Španije bila je moja poslednja utakmica kao selektora Engleske", istakao je Sautgejt u saopštenju.

 

 

Samo 17 poraza u 102 utakmice, 61 pobeda čine Sautgejta trećim najuspešnijim selektorom Engleske svih vremena. 

"Pre Gereta naše najduže vreme rangiranja među prvih pet selekcija sveta bilo je sedam meseci. U njegovom mandatu mi smo tu šest godina. Uradio je Sautgejt nemogući posao i postavio jake temelje za budući uspeh. Igrači, tim u pozadini, svi u FA i širom sveta fudbala ga neizmerno poštuju. Veoma smo ponosni na sve što su Geret i Stiv polstigli za Englesku i bićemo im zauvek zahvalni", istakao je direktor FA Mark Bulingem.

FA Engleske neće mnogo čekati na novog selektora.

"Proces imenovanja Geretovog naslednika je u toku i cilj nam je da naš novi menadžer bude potvrđen što je pre movuće. Naša kampanja UEFA Lige nacija počinje u septembru i imamo privremeno rešenje ako bude potrebno. Znamo da će biti neizbežnih spekulacija, ali nećemo dalje komentarisati naš proces do imenovanja novog selektora", objasnio je Bulingem.