Vesti iz fudbala

(VIDEO) Haos posle finala Kopa Amerike: Prvi čovek Saveza Kolumbije i njegov sin uhapšeni zbog tuče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 10:20
Finale Kopa Amerike u Majamiju Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Finale Kopa Amerike u Majamiju

Fudbaleri Argentine odbranili su naslov prvaka Kopa Amerike posle minimalne pobede nad Kolumbijom u finalu, a nakon susreta koji je odigran u Majamiju, došlo je do incidenta u kojem su učestvovali prvi čovek Saveza Kolumbije Ramon Hezurun (71) i njegov sin Jamil (43).

Kako navode svetski mediji, predsednik Saveza Kolumbije i njegov sin uhapšeni su zbog napada na službeno lice posle finala u Majamiju. 

Prema izveštaju policije, želeći da prisustvuju ceremoniji dodela medalja, navodi se da su Hezurun i sin išli ka ulazu na teren, kada su, za sada, iz nepoznatog razloga, napali zaposlenog u obezbeđenju. 

Tačan uzrok napada nije otrkiven, ali se spekuliše da je stariji Hezurun, onako "vrele glave", posla poraza njegove Kolumbije, bio isprovociran od strane pripadnika obezbeđenja, pošto je navodno stavio otvoren dlan na grudi njegovog sina.

Došlo je zatim do većeg incidenta u kojem je učestvovalo još nekoliko lica, da bi pripadnici organa reda potom uhapsili prvog čoveka Saveza Kolumbije i njegovog sina, koji se do sada nisu oglašavali po ovom pitanju.