Vesti iz fudbala

Povreda Mesija lakše prirode: Argentinac se oglasio posle osvajanja Kopa Amerike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 09:55
Lionel Mesi proslalja pobedu nad Kolumbijom sa trofejom Kopa Amerike Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Lionel Mesi proslalja pobedu nad Kolumbijom sa trofejom Kopa Amerike

Dan nakon što je Argentina podigla 16. trofej Kopa Amerike, Lionel Mesi oglasio se putem društvenih medija i zahvalio navijačima na velikoj podršci. Argentina je u finalu Kopa Amerike pobedila Kolumbiju 1:0. Gol odluke postigao je Lautaro Martinez u produžecima, dok je zbog povrede zgloba Lionel Mesi završio meč sredinom poluvremena. 

Nakon utakmice u kojoj je legendarni igrač Barselone stigao do 45. titule u karijeri, postavši najtrofejniji fudbaler u istoriji, Lionel Mesi zahvalio se navijačima na podršci i izdvojio koju reč o povredi.

"Kopa Amerika je završena i prvo što želim je da se zahvalim svima na porukama i pozdravima. Dobro sam, hvala Bogu, i nadam se da ću uskoro ponovo moći da budem na terenu i uživam u onome što najviše volim da radim. Veoma sam srećan, posebno jer smo ostvarili cilj koji smo imali i što nas Fide napušta ali sa još jednim peharom. Oni je stariji, kao Ota ili ja, pa smo to sa posebnim emocijama doživeli. Mi smo tim i porodica, jedna spektakularna grupa i hvala svima koji su nas podržali, ova reprezentacija ima mnogo toga da ponudi. Sada i u budućnosti. Hajmo Argentino!"

 

 

Osvajanjem Kopa Amerike, Lionel Mesi, podsetimo, prestigao je Danija Alveša na listi najtrofejnijih fudbalera u istoriji, a tokom svoje blistave karijere, Argentinac je osvojio: 

Tri Svetska klupska prvenstva, četiri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa, 12 titula prvaka, od čega 10 u Španiji i dve u Francuskoj.

Osvojio je i devet kupova, osam u Španiji, jedan u Francuskoj, sedam Superkupova Španije, jedan Superkup Francuske, jedan Liga kup u Americi.

U dresu Argentine je osvojio: Svetsko prvenstvo za igrače stare do 20 godina, pa Olimpijske igre, zatim Kup Amerike dva puta. Svetsko prvenstvo i Finalisima, koji se uručuje pobedniku okršaja šampiona Evrope i Južne Amerike.

Dani Alveš tokom karijere osvojio je 44 trofeja, dok je poređenja radi, Andreas Inijestra uzeo 37.