Vesti iz fudbala

Čeferin možda ostane na čelu UEFA i nakon 2027. godine: Engleski mediji tvrde da se sprema taj scenario

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 09:07
Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin Guliver
Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin

Mandat aktuelnom predsedniku Evropske fudbalske unije (UEFA), Aleksnaderu Čeferinu istiće 2027. godine, on je rekao da se nakon toga više neće kandidovati, ali postoje jaka uverenja da bi to, ipak, moglo da se dogodi.

Kako prenosi ugledni britanski list "Gardijen", rukovodstva mnogih "malih" fudbalskih federacija iz Evrope vrše pritisak na slovenačkog advokata da se kandiduje još jednom.

 

 

Oni smatraju da u Čeferinu imaju figuru koja se bori za njihova prava i koja ne dozvoljava bogatijim zemljama da naprave svoj pakt i "igraju samo za sebe", odnosno protivi se pokretanju Superlige Evrope.

Navodno, predstavnici Slovenije, Hrvatske, Crne Gore Albanije i San Marina su ti koji kuraže Čeferina da se još jednom kandiduje, a podršku mu daju i rukovodtsva federacija u Grčkoj i Turskoj.

Uticajni list ističe da se u ovom trenutku nije pojavio niko ko bi mogao da "stane na crtu" aktuelnom predsedniku UEFA i da ne bi bilo iznenađenje ukoliko Slovenac promeni svoje mišljenje i na čelu Evropske fudbalske unije ostane još jedan mandat.