Vesti iz fudbala

Pešić o turbulentnom vremenu i odnosu sa Stankovićem: Težak period je ostao iza mene

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 20:47
Srpski fudbaler Aleksandar Pešić ima priliku za novi život u Mađarskoj. MN Press
Srpski fudbaler Aleksandar Pešić ima priliku za novi život u Mađarskoj.

Neočekivano velike nesuglasice desile su se prošle sezone na relaciji između srpskog napadača Aleksandra Pešića i tadašnjeg stručnjaka Ferencvaroša, Dejana Stankovića. Bivši igrač Crvene zvezde je čak došao u poziciju da bude odstranjen iz tima, i delovalo je da su mu dani u Mađarskoj odbrojani. 

Ipak, usledio je niz neočekivanih obrta. Prevashodno je kao iz vedra neba, Stanković rešio da napusti tim i preuzme poziciju glavnog stručnjaka Spartaka iz Moskve. Automatski je odlazak trenera olakšao Pešićevu poziciju, a onda se za desila velika sreća u nesreći za našeg igrača. 

Naime, prvi napadač ekipe, Barnabas Varga, doživeo je tešku povredu na utakmici EURO 2024 između Mađarske i Škotske, kada je u sudaru pri skoku slomio nekoliko kostiju lica. Odmah je bilo poznato da mu sledi duža pauza, što je katapultiralo Pešića iz grupe prekobrojnih, u skupinu neophodnih. O svemu ovome, popularni Šilja je pričao za tamošnji list Nemzeti, počevši od loših dana. 

"Težak period je ostao iza mene. Najgora stvar za igrača je kada mora da trenira odvojeno od tima i ne može da učestvuje u treninzima ekipe. Nažalost, to mi se desilo. Morao sam da radim sam dva meseca", kazao je Pešić, i nastavio: 

 

 

"Čak i tada sam zamišljao samo svoju budućnost u Fradiju. Pregrmeo sam sve i sada sam opet u prvom timu. Znao sam gde mi je mesto i samo sam razmišljao o drugim teškim trenucima tokom karijere. Mišljenja sam da ono što vas ne ubije čini vas jačim".

Period iza njega, ostavio je traga, ali ne samo bolnog, već i poučnog. 

"Naučio sam da, ako napadač ne postiže golove na treninzima i pripremnim mečevima, postoji dobra šansa da ih neće postizati ni tokom takmičenja. Ovi golovi su mi posebno značajni jer, ako se sećam dobro, poslednji put sam bio strelac protiv Ujpešta u februaru", istakao je bivši igrač Zvezde. 

Uporedio je naš fudbaler trenažni sistem kod Dejana Stankovića, i aktuelnog stručnjaka Paskala Jansena. 

"Treninzi su sasvim drugačiji nego ranije, sve bolje razumemo šta novi stručni štab očekuje od nas. Uživam na treninzima, dobro je raspoloženje u ekipi i što je najvažnije, osećam da smo dobro počeli", naglasio je fudbaler Ferencvaroša. 

Povodom početka sezone, Pešić je optimističan, s obzirom da se dobro odmorio i smatra da je željan terena, igre i golova. 

"Osećam se da sam dobro i mentalno i fizički. Imali smo 25 dana odmora tokom leta, od čega sam 23 dana proveo sa porodicom. Putovali smo u Antaliju i tamo sam napunio baterije. Posle toga sam jedva čekao da počnemo opet da radimo i da postižem golove".

Nije propustio da se dotakne nesrećne situacije sa Vargom, koja mu je donela veliki benfit, ali i unazadila klub. 

"Gledao sam utakmicu na televiziji i da budem iskren ostao sam šokiran. Sedeo sam u fotelji i razmišljao šta li Barnabasova porodica preživljava u tom trenutku. Nekoliko minuta nisam znao kako šta mu je, ali je delovalo da je u ogromnom problemu. Srećom, sada je bolje. Priključio nam se u trening kampu ove nedelje, polako to ide na bolje. Nadam se da će se što pre vratiti u ekipu", istakao je Pešić i za kraj dodao: 

"Mi smo tim, borimo se zajedno za uspeh. Motivisan sam, ne smeta mi što je teret sada pao na mene. Zapravo, posle teškom perioda ponovo sam u timu i radujem se tome da vidim šta mi nova sezona donosi. Ja sam pravi borac, nikad se ne predajem", zaključio je Pešić.

Podsećamo, Ferencvaroš je prošle sezone postao šampion Mađarske, tako da ćemo našeg napadača ove sezone gledati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Svoje evropski put, zeleno-beli započinju 23. jula protiv još uvek nepoznatog protivnika.