Vesti iz fudbala

Šaćiri završio s igranjem za reprezentaciju: Švajcarska ostala bez važnog igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 15:33
Đerdan Šaćiri, švajcarski fudbaler, odlučio da se povuče iz nacionalnog tima Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Đerdan Šaćiri, švajcarski fudbaler, odlučio da se povuče iz nacionalnog tima

Đerdan Šaćiri na tek završnom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj poslednji put je igrao za reprezentaciju Švajcarske, jer je posle povratka sa EURO (ne)očekivano doneo odluku da stavi tačku na taj deo karijere.

Učinio je to u 32. godini, s mnogo utakmica i takmičenja u dresu "sajdžija", kojima će sigurno nedostajati ovaj ofanzivni vezista u distribuciji lopte i šutiranju prema golu protivnika u skorijoj budućnosti.

"Sedam turnira, mnogo golova, 14 godina u reprezentaciji Švajcarske i nezaboravni momentu. Vreme je da kažem zbogom državnom timu. Sjajna sećanja će ostati, a svima vama želim da kažem hvala", saopštio je Šaćiri putem društvenih mreža.

 

 

Igrač Čikaga iz Sjedinjenih Američkih Država klupsku karijeru pravio je u Bazelu, Interu, Bajernu, Stouku, Liverpulu i Lionu, odakle se otisnuo preko okeana i u MLS, a našoj javnosti je najpoznatiji iz mečeva Srbije sa Švajcarskom.

Dva puta su naši "orlovi" imali posla sa pomeutim rivalom na Svetskim prvenstvima i oba puta im Šaćiri dao gol. Ali ih i proslavio na skandalozan način, provocirajući na nacionalnoj osnovi Mitrovića, Tadića... i srpske navijače na Mundijalu u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine.  

Trebalo je i u novoj sezoni Lige nacija da deli teren sa izabranicima Dragana Stojkovića, ali neće biti deo švajcarskog tima u Bernu 8. septembra, kao ni na revanšu 12. oktobra.