Vesti iz fudbala

Anhel Di Marija se na najlepši način oprostio od dresa Argentine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 10:38
Anhel Di Marija nije krio suze Tanjug/AP Photo/Julio Cortez)
Anhel Di Marija nije krio suze

Anhel Di Marija završio je reprezentativnu karijeru u dresu Argentine kako je i poželeo pred Kopa Amerika - sa novim trofejom i to kao igrač utakmice. Sjajni 36-godišnji fudbaler Benfike je stavio tačku posle 138 mečeva, 30 golova za "gaučose" i pet trofeja: Mundijal 2022, dva Kopa Amerike 2021. i 2024, zlatan na OI 2008 i Finalisime, odnosno KOMNEBOL-UEFA kupa 2023. godine.

Popularni "nudla" (Fideo) od 2008. godine uvek je bio negde leva ruka Lionela Mesija, fudbaler neverovatnih moći koje je sebe usklađivao u timski duh. Uvek po strani, doživljavao je sa Mesijem brojne poraze u finalima (čak pet), a sve je sam promenio 2021. godine kada je postigao gol u Brazilu (1:0) za prvi trofej Kopa Amerike.

Bio je jak adut i na Mundijalu u Kataru, bio je strelac gola u finalu Mundijala protiv Francuske (3:2), upisao se u strelce i u "Finalisima" protiv Italije (3:0). Kad god je trebalo bio je na visokom nivou.

Sa kakvom lakoćom igra kako u klubu tako i u selekciji, može se reći da je prava šteta što je odlučio da više ne igra za Argentinu. Mesi bez svoje "leve ruke"? Videćemo kako će to izgledati u budućnosti.