Vesti iz fudbala

Finale Kopa Amerika na TV Arena sport: Kolumbija želi da skine krunu Leu Mesiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 23:38
Lionel Mesi želi da zaokruži seriju sa tri trofeja u tri godine Tanjug/AP Photo/Adam Hunger
Lionel Mesi želi da zaokruži seriju sa tri trofeja u tri godine

Evropa će večeras dobiti novog vladara, a Kopa Amerika starog ili novog šampiona u Majamiju. Kolumbija predevođena probuđenim i goropodnim veteranom Hamesom Rodrigezom želi noćas (2.00, TV Arena 1 Premium) da skine krunu Argentini i Lionelu Mesiju osvojenu 2021. godine.

Kolumbijci nisu bili u finalu od 2001. godine kada su predvođeni selektorom Francuskom Maturanom uspeli da pobede Meksiko u finalu (1:0) i osvojili do sada jedini naslov vladara Južne i centralne Amerike. Sa čertiri pobede i remijem protiv Brazila, uz šest asistencija i gol Rodrigeza, Kolumbijci veruju da je došao kraj vladavini Lea Mesija koja traje od 2021, osvajanjem prvo Kopa Amerike, a potom i Mundijala u Kataru.

 

 

Pre tri godine, Kolumbija je ispala u polufinalu od Argentine tek posle izvođenja penala 1:1 - 2:3. Tada su Kvardado i Borha pogodili mrežu, a golman Emiliano Martinez je omađijao Sančeza, Minu i Kordonu čije je udarce zaustavljao. 

Retko gubi Argentina od Kolumbije, poslednji put se to dogodilo na Kopa Americi 2019. godine, a pre toga u kvalifikacijama 2007. godine! Ali, pred ovaj duel u finalu, branioci trofeja su veoma oprezni jer Kolumbija igra odlično. Međutim, Argentina ima priliku da postane rekorder po broju trofehja u Kopa Amerika jer je trenutno izjendačena sa po 15 trofeja sa Urugvajem.