Vesti iz fudbala

Nemanja Maksimović debitovao za novi klub: Prva nedelja u dresu Panatinaikosa je bila lagana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 16:28
Nemanja Maksimović, novi igrač Panatinaikosa TV Arena sport/ Screenshot
Nemanja Maksimović, novi igrač Panatinaikosa

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović, odlučio je da ovog leta promeni sredinu i karijeru nastavi u Grčjoj. Hetafe je zamenio za  Panatinaikos, gde su sačekali Filip Mladenović i Filip Đuričić. 

Sedam godina je Maksimović proveo u španskom fudbalu i sigurno će mu trebati vremena da se prilagodi na novu sredinu, međutim čini se da proces adaptacije neće dugo trajati, jer je vezista Srbije već počeo da daje golove. 

Nekadašnji "zlatni orlić" je upisao debi u zelenom dresu, protiv AEK Larnake, u pobedi nad Kipranima 3:1, a čini se da se na terenu odlično snašao.

Odradio sam tek tri treninga i odigrao jednu utakmicu sa ekipom, ali vidim da klub ima kvalitet, kvalitetne igrače i kvalitetnog trenera. Znam da moramo da radimo naporno i na visokom nivou, ali idemo korak po korak. Imamo dobar tim i moramo da uložimo ozbiljan trud kako bi bili dobri u Evropi i na pravi način otpočeli borbu u grčkoj ligi”, rekao je Maksimović.

Ono što je dobro Maksimović će imati pomoć dvojice zemljaka pa mu neće biti teško da se privikne na novu sredinu.

“Naravno da mi je lakše što imam nekoliko igrača koji pričaju moj jezik, ali tu su i Argentinci, Španci i Brazilci, čiji jezik takođe govorim. To mi je veoma važno. Trener takođe priča španski. Sve u svemu, prva nedelja je bila lagana”.

Zadovoljan je Maksimović i što će raditi sa Dijegom Alonsom, koji je nasledio Fatiha Terima na klupi kluba iz Atine.

Bio je prošle godine u Sevilji i prošao kroz težak period. Sevilja je veliki tim i tako ima velika očekivanja, a igrali su utakmice na svaka tri dana. Nije imao sreće, ali smatram da je sjajan trener i nadam se da ćemo imati dobru sezonu”, zaključio je Nemanja Maksimović.