Vesti iz fudbala

Urugvaj posle trilera do bronze na Kopa Americi: Kanada ispustila medalju nakon penala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 08:50
Fudbaleri Urugvaja osvojili bronzanu medalju na Kopa Americi Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Fudbaleri Urugvaja osvojili bronzanu medalju na Kopa Americi

I dok ljubitelji fudbala željno išćekuju večerašnje finale Kopa Amerike između Argentine i Kolumbije, koje je na programu u dva časa iza ponoći na Areni 1 Premium, protekle noći odigran je meč za treće mesto na ovom takmičenju, a tu poziciju zauzela je selekcija Urugvaja. 

Nakon što je meč u regularnom delu završen rezultatom 2:2, Luis Suarez i družina nadigrali su Kanadu posle penala 4:3, a da nevolja po Kanađane bude gora, Urugvaj je sve do drugog minuta nadoknade bio u zaostatku. 

Onda je na scenu stupio Luis Suarez i golom u 92. minutu, izborio latinskoj selekciji penale, gde se kasnije istakao golman Serhio Roše.

Čuvar mreže Urugvaja odbranio je jedanaesterac Ismaelu Koneu u trećoj seriji, da bi nakon sva četiri gola Urugvaja sa "bele tačke", Alfonso Dejvis takođe pao pod pritiskom, promašivši čitav gol u petoj seriji - 4:3.

Urugvaj je na taj način došao do bronzane medalje na Kopa Americi, dok će se za titulu, kao što smo rekli, boriti Argentina i Kolumbija. Uz Urugvaj, po prikazanim rezultatima, sigurno dve najbolje selekcije na takmičenju. Što uostalom, potvrđuje i plasman.

Cup tree provided by Sofascore