Vesti iz fudbala

Loran Blan seo na klupu Al Itihada: Francuz otišao kod zemljaka Benzeme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 22:43
Loran Blan, francuski trener, preuzeo tim Al Itihada Guliver/AP Photo/Sergei Grits
Loran Blan, francuski trener, preuzeo tim Al Itihada

Saudijska Arabija nije ovog leta popularna fudbalska destinacija za igrače i trenere iz evropskih klubova kao u prošlom i pretprošlom preaznom roku, ali i dalje je mamac za pojedince. Novo poznato ime u tom delu sveta je Loran Blan.

Nekada vrhunski igrač, a sada trener iz Francuske prihavtio je ponudu Al Itihada i već se nalazi u prebogatoj arapskoj zemlji, gde je stigao da održi prvi sastanak sa trenutno raspoloživim prvotimcima. 

Počev od njegovih zemljaka i bivših reprezentativaca Francuske, Karima Benzeme i Ngola Kantea, koji već neko vreme nose dres ekipe iz Džede i pozvani su da mu iz prve ruke objasne šta ga tačno čena na novom radnom mestu.

Blan je sadašnju karijeru izgradio kao šef stručnog štaba Bordoa, Pari Sen Žermena, katarskog Al Rajana i Liona, a u profi biografiji stoji mu i epozoda na klupi eprezentacije Francuske.

Al Itihad je prošlu sezonu završio na petom mestu u saudijskoj Premijer ligi, pod komandom tadašnjeg trenera Marsela Galjarda. Argentinac je svoju misju završio proplog meseca.