Vesti iz fudbala

Šakira pomera drugo poluvreme finala Kopa Amerika: Sve za šoubiznis i pare

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 20:15
Logo Kopa Amerika, čije finale neće celo biti po fudbalskim propisima Guliver/AP Photo/Jorge Saenz
Logo Kopa Amerika, čije finale neće celo biti po fudbalskim propisima

Fudbaleri Argentine i Kolumbije u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu (15. jul, 02.00, TV Arena sport), odlučiće osvajača titule Kopa Amerika 2024, ali već unapred se zna da neće sve u vezi te utakmice biti regularno. I to zbog mini koncerta čuvene pevačice Šakire.

Naravno, nije kriva Kolumbijka već organizatori takmičenja - FS Sjedinjenih Američkih Država i Fudbalska federacija Južne Amerike što su joj dozvolili da joj nastup traje 25 minuta i tako se svesno oglušili o pravilo koje kaže da predah ekipa između dva poluvremena može da traje maksimalno četvrt sata.

U prevodu, Amerikanci i(li) KONMEBOL su zarad šoubiznisa i finansijski što isplativijeg muzičkog hepeninga izabrali da se ekipe duže odmaraju i prirpemaju za drugih 45 minuta. To jest publika na stadionu u Majamiju za to vreme potroši što više novca na iće i piće, što u punom kapacijetu znači 65.300 ljudi. 

Očigledno se dve selekcije ne pitaju u ovom slučaju, njihovo je "samo" da odluče šampiona 48. izdanja Kopa Amerika. U slučaju da to budu Lionel Mesi i njegovi "gaučosi" Argentinci će se osamiti na vrhu liste osvajača trofeja (16).

S jednim više od Urugvaja, dok Kolumbijci jure drugi takav naslov. U utakmici za treće mesto, neverovatni debitant Kanada sastaje sa sa Urugvajcima (14. jul, 02.00, TV Arena 1 Premium).  

Cup tree provided by Sofascore