Vesti iz fudbala

Fudbalska groznica trese Kolumbiju: Predsednik Gustavo Petro najavio slobodan dan u slučaju pobede protiv Argentine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 14:15
Fudbaleri Kolumbije već su pobedili Brazil i Urugvaj AP Photo/Kevin M. Cox
Fudbaleri Kolumbije već su pobedili Brazil i Urugvaj

Fudbalska "groznica" drma Kolumbiju, koja će se se u finalu Kopa Amerike na stadionu “Hard Rok” u Majamiju, u ponedeljak 15. jula u 02.00 časa posle ponoći (TV Arena 1 Premium) sastati sa Argentinom.

Na putu do poslednje utakmice na kontinentalnom prvenstvu, Kolumbija je savladala Brazil i Urugvaj, a sada će pokušati da zada udarac još jednom velikanu, branitelj titule, Argentina.

 

 

Predsednik Kolumbije, Gustavo Petro, timo povodom najavio je da će ponedeljak biti neradni dan u toj zemlji u slučaju pobede fudbalske reprezentacije u finalu Kopa Amerike.

"Reprezentacija je simbol jedinstva. Po tom pitanju nema podela. Ako pobedimo u finalu, proslavićemo Dan građana i jedinstva kolumbijskog naroda", rekao je Petro, predsednik Kolumbije.

Inače prvi čovek zemlje, pozvao je i privatne kompanije da omoguće zaposlenima slobodan dan kako bi proslavili eventualni uspeh.

Argentina i Urugvaj drže rekord u broju osvojenih titula na Kopa Americi, sa po 15. Kolumbija, koja je u polufinalu pobedila Urugvajce 1:0, ima samo jednu titulu, osvojenu 2001. godine kada je bila domaćin.

Kolumbija ima još jedno izgubljeno finale, a na poslednjoj Kopa Americi u Brazilu osvojila je treće mesto.