Vesti iz fudbala

Nova UEFA lista: Crvena zvezda na 50. mestu, Partizan na 75. poziciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 09:43
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde

Srpski klubovi minule sezone nisu blistali u Evropi što se najbolje vidi i na novoj listi UEFA.

Crvena zvezda je i dalje najboljeplasirani srpski klub i trenutno nalazi na 50. mestu sa 34.000 bodova.  Šampion Srbije ima priliku da popravi plasman, jer čak iako ne uspe da se kvalifikuje u grupnu fazu Lige šampiona ima zagarantovano mesto u Ligi Evrope. Zanimljivo je da su crveno-beli ispred Galatasaraja, Monaka, Union Berlina ... Prethodno je Crvena zvezda bila na 36. mestu.

Partizan je trenutno na 75. mestu sa 19.500 bodova, a crno-beli ove godine brane malo bodova, jer su prošle sezone rano napustili evropsku scenu. Crno-beli su takođe pokvarili plasman, jer su na minuloj listi bili na 64. poziciji.

Ukoliko tim iz Humske izbori učešće u grupnoj fazi nekog takmičenja popraviće značajno koeficijent i olakšaju posao za sledeću sezonu. Partizan je bolje plasitan od Bolonje, Aston Vile i još nekih velikih evropskih klubova. 

Zvezda i Partizan su i dalje jedini naši klubovi u Top 100, sledi Čukarički koji je tek na 179. poziciji, Vojvodina je na 212, TSC ,a 255. mestu, a debitant na evropskoj sceni, ekipa Radničkog iz Kragujevca startovaće sa 266. mesta, odmah ispred niškog Radničkog koji je 267. 

 

 

Na vrhu liste nalazi se Mančester siti,zatim sledi Real iz Madrida, dok je treći Bajern iz Minhena. 
Među prvih deset klubova su još Liverpul, Roma, Pari Sen Žermen, Viljareal, Borusija Dortmund, Čelsi i Inter.