Vesti iz fudbala

Fudbalerke Srbije slavile protiv Izraela u Staroj Pazovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 08:33
Fudbalerke Srbije bile su uspešne na domaćem terenu FSS
Fudbalerke Srbije bile su uspešne na domaćem terenu

Najbolja ženska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo teže nego što se očekivalo, naročito ako se zna da je Izrael totalni autsajder. Ipak i minimalac od 1:0, bio je dovoljan za tri boda. 

U meču koji se igrao u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, pretposlednjem u prvom krugu, grupne faze kvalifikacija, Srbija je došla do vođstva u ranoj fazi meča, preko Tijane Filipović u 7. minutu utakmice, a niko tada ne bi prognozirao da će to biti i konačan ishod meča. 

 

 

Izabranice selektora Dragiše Zečevića bile su sve vreme bolji rival, kontrolisale su dešavanja na terenu, ali izostala je bolja realizacija. 

Srbija sada odlazi u Glazgov, gde je 16. jula očekuje poslednji meč u grupi, protiv lidera, reprezentacije Škotske koja je  slavila u Slovačkoj (2:0).

Srbija je igrala u sastavu: Kostić, Poljak, Slović, Damjanović, Vlajnić (46. Krstić), Čanković (69. Sremčević), Blagojević (46. Stefanović), Milivojević (69. Stupar), Ivanović, Damnjanović, Filipović (83. Pavlović). Selektor Dragiša Zečević