Vesti iz fudbala

Crvena zvezda porazom završila turnir u Rusiji: Taljeres minimalnim rezultatom slavio protiv šampiona Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 19:00
Crveno-beli su uprkos porazu osvojili "Kup prijateljstva" u Rusiji. Facebook/FK Crvena zvezda
Crveno-beli su uprkos porazu osvojili "Kup prijateljstva" u Rusiji.

Fudbaleri Crvene zvezde su završili turnir u Rusiji porazom od argentinskog Taljeresa 1:0 (1:0). Crveno-beli su uprkos tome sa dva trijumfa osvojili "Kup prijateljstva" u Sankt Petersburgu.

Utakmica samo što je počela, a na semaforu je već stajalo 1:0 u korist argentinske ekipe. Tim Vladana Milojevića se izuzetno loše postavio, a loptu prostor je iskoristio Alehandro Martinez. Argentinac je pretrčao Milana Rodića i nadmudrio Ivana Guteša.

Crveno-beli su uspeli u prvih 45 minuta nekoliko puta da priprete protivničkom čuvaru mreže, ali ne i da stignu do izjednačenja. Taljeres je takođe imao šanse za novi pogodak. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen do kraja poluvremena, dok je Markus Portiljo zaradio drugi žuti karton, te je bio isključen pre odlaska na odmor.

Međutim, pravilo na ovoj prijateljskoj utakmici je dozvolilo Argentincima da isključenog igrača zamene, te je umesto njega ušao Huan Portiljo. Isti slučaj je viđen u 71. minutu kada je Luka Ilić dobio crveni karton, a zamenio ga je Nikola Knežević

U nastavku je Crvena zvezda bila nešto konkretnija i stvarala šanse, ali je u svakom napada falila realizacija. Vladan Milojević je probao da reaguje sa izmenama, ipak nije bilo promene u igri crveno-belih. 

Šampion Srbije tako turnir u Rusija završava sa dva trijumfa i jednim porazom. Sa druge strane Taljeres je upisao jednu pobedu i dva poraza.