Vesti iz fudbala

Održan Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije: Dragan Stojković ostaje selektor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 12:59
Dragan Stojković ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije MN Press
Dragan Stojković ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Neće biti nikakvih promena na klupi fudbalske reprezentacije Srbije i Dragan Stojković, uprkos lošem rezultatu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ostaje selektor "orlova".

Ono što se prethodnih dana provlačilo po medijima danas je dobilo i svoju zvaničnu formu na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

"Posle detaljnog izveštaja selektora reprezentacije Srbije o učešću na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj IZVEŠTAJ SELEKTORA A TIMA, potvrđeno je poverenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnim timom, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Prvenstvo sveta u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije i dodaje se:

"Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izveštaj selektora Stojkovića koji je predsednika Džajića i članove najodogovornijeg tela naše fudbalske organizacije upoznao sa planovima u narednom periodu i činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promena u igračkom kadru naše reprezentacije."

Iz Saveza su još naglasili da će selektor Stojković od sredine avgust biti na raspolaganju predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja.

Podsetimo, reprezentaciju Srbije prve obaveze u novom ciklusu Lige nacija očekuju u septembru protiv Španije u Beogradu i Danske u Kopenhagenu.

Izvršni odbor FSS prihvatio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi.

Usvojene su Propozicije takmičenja za prvenstvo Super i Prve lige za takmičarsku sezonu 2024/25.

Doneta je odluka o izboru članova Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije koju će činiti predsednik Dejan Santrač i članovi Boško Jovanetić, Milan Jeremić, Branko Pavlović i Vladimir Nedeljković.