Vesti iz fudbala

Urugvaj pod istragom KONMEBOLA zbog tuče s navijačima Kolumbije: Nunjezu preti najteža kazna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 11:00
Darvin Nunjez, fudbaler Urugvaja, suočen sa suspenzijom zbog batinjanja s publikom Guliver/AP Photo/Jacob Kupferman
Darvin Nunjez, fudbaler Urugvaja, suočen sa suspenzijom zbog batinjanja s publikom

Južnoamerička fudbalska federacija otvorila je istragu povodom skandaloznih scena posle polufinala Kopa Amerike, kada su fudbaleri Urugvaja nakon poraza od Kolumbije ušli u tuču sa prtivničkim navijačima. Pod izgovorom da je neprijateljski nastrojena publike prethdno maltretirala članove njihove porodice.

Nemile scene obišle su celu planetu, a disiplinci KONMEBOLA planiraju adekvatne sankcije za sve izgrednike, pošto se prethodno utvrde sve okolnosti događaja, odnosno kako je došlo do toga da se Darvin Nunjez i neki njegovi saigrači upuste u pesničenje s pristalicama druge reprezentacije.

 

 

"Želimo još jednom naglasiti i upozoriti da se neće tolerisati nikakva radnja koja bi ocrnila ovo globalno fudbalsko slavlje, koje uključuje i igrače i navijače na stadionu, a koje će pratiti stotine miliona gledalaca širom sveta. Nedopustivo je da ovakav incident pretvara strast u nasilje...", stoji između ostalog u oglašavanju krovne kontinentalne organizacije. 

Potencjalno najveću kaznu, tj. najdužu suspenziju, mogao bi da dobije najratoborniji Urugvajac Darvin Nunjez, iako su kamere snimile napadača Liverpula kako posle strašnih prizora drži u rukama sina i pokušava da ga smiri. Za početak, mogao bi da ispadne iz konkurencije za utakmicu za treće mesto protiv Kanade (14. jul, 02.00, TV Arena 1 Premium), koja je izgubila polufinale s Argentinom.

 

Cup tree provided by Sofascore