Vesti iz fudbala

Fudbalerke Srbije i Izraela na TV Arena sport: Nova bitka za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 09:53
Fudbalerke i selektor Srbije na treningu pred meč sa Izraelom MN Press
Fudbalerke i selektor Srbije na treningu pred meč sa Izraelom

Najbolje fudbalerke Srbije danas nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a rivalke kapitenke Violete Savić i ostalih "orlica" biće Izraelke, na meču bez publike na glavnom terenu Sportskog saveza Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi (20.00, TV Arena 3 Premium). 

Ekipa Dragiše Zečevića ima isti broj bodova kao vodeća Škotska, u grupi B2, praktično je obezbedila prolazak u drugu etapu trke za takmičenje u Švajcarskoj, ali bi joj eventualne pobede u ovih 90 minuta i protiv Škotlanđanki (16. jul), odnosno osvajanje prvog mesta obezbedile lakši posao u baražu i proboj prema A diviziji Lige nacija.

"Borimo se za što bolju poziciju u baražu i napredak u Ligi nacija, devojke su raspoložene i motivisane za ova dva meča. Ne potcenjujemo Izraelke, neće biti lako s njima, ali nadam da ćemo posle toga, konačno, savladati neku ekipu koja je 10, 15 mesta ispred nas na rang listi", kaže Zečević.

 

 

Jovana Damnjanović nada se da se u julskim utakmicama neće osetiti nedostatak klupskih treninga, a dobru okolnost vidi u večernjem terminu meča, jer devojke neće morati da se pate esktremno troše i pate na tropskoj temperaturi. 

"Jako čudan termin mečeva, ali nije bila preduga pauza posle klupskih sezona, pa ne bi mislim da se previše izgubilo na kondiciji. Ne bi trebalo potceniti Izrael, bez obzira što nije na našem taktičkom i tehničkom nivou, zadao nam je dosta problema u prvoj utakmci u Mađarskoj. Samo da se ne opustimo, a onda da u Škotskoj idemo na sve ili ništa", rezonuje standardna prvotimka Bajerna. 

 

Standings provided by Sofascore