Vesti iz fudbala

Greg Berhalter zvanično bivši, Jirgen Klop možda budući selektor SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 16:18
Greg Berhalter, doskorašnji selektor muške fubalske selekcije SAD Guliver/AP Photo/Reed Hoffman
Greg Berhalter, doskorašnji selektor muške fubalske selekcije SAD

Fudbalski savez Sjedinjenih Američkih Država smenio je Grega Berhaltera sa mesta selektora A reprezentacije te države i o tome danas obavestio javnost svoje zemlje.

Potvrdivši ranije glasine da je američkom stručnjaku odzvonilo zbog lošeg plasmana na aktuelnom Kopa Amerika, čiji su domaćin upravo SAD i tamošnja fudbalska organizacija. 

 

 

"Jenkiji" nisu uspeli da prođu grupu, odnosno plsiraju se u četvrtfinale takmičenja na kom su imali puno ambicija, a kako to već biva u takvim situacijama ceh je platio šef stručnog štaba.

Berhalteru je to bio drugi mandat na mestu selektora američke selekcije, a prema rečima sportskog direktora FS SAD, Meta Krokera, njegov naslednik trebalo bi da vodi ekipu na Svetskom prvenstvu 2026. godine.

Pomenuti funkcioner nije hteo da se izjašnjava o potencijalnim kandidatima, ali engleski mediji su već lansirali atraktivnu vest da će pomenuti posao biti ponuđen ni manje ni više nego Jirgenu Klopu.

 

 

Čuveni Nemac nema angažman od kraja sezone u Premijer ligi, kada je svojevoljno napustio Liverpul, zbog, kako se to popularno kaže, zamora materijala. I dao sebi vremena da se odmori od posla.

Posle nekoliko berićetnih godina na "Enfildu", tokom kojih je "crvene" predvodio između ostalog do, decenijama čekane, titule prvaka Engleske i novog trofeja u Ligi šampiona.