Vesti iz fudbala

(VIDEO) Haos na Kopa Amerika: Pobeda Kolumbije protekla u senci tuče fudbalera Urugvaja i navijača!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 08:30
Navijači Kolumbije i Urugvaja na Kopa Americi Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson
Navijači Kolumbije i Urugvaja na Kopa Americi

Fudblaska reprezentacija Kolumbije plasirala se u finale Kopa Amerike posle pobede nad Urugvajom u Šarlotu 1:0, gde je meč, na kraju, protekao u senci teškog incidenta.

Neposredno po završetku utakmice, posle provokacija kolumbijskih navijača sa tribina, fudbaleri Urugvaja, predvođeni Darvinom Nunjezom, popeli su se na deo stadiona gde su bili smešteni protivnički navijači i fizički se obračunali sa njima. 

Masovna tuča potrajala je nekoliko minuta, a prema nepotvrđenim informacijama razlog su navodne pretnje kolumbijskih navijača prema porodicama urugajskih fudbalera. 

Na snimcima iz Šarlota vidi se koliko je sukob bio ozbiljan. Neki navijači Kolumbije pokušavali su da smire situaciju, ali je većina uglavnom bila raspoložena za tuču.
 

 

 

"Ovo je katastrofa, naše porodice su bile na tribinama, a oko njih nije bilo ni jednog policajca. Morali smo da branimo svoje voljene, tu su bile i tek rođene bebe. Provocirali su nas tokom čitave utakmice i nadam se da se ovako nešto neće nikada ponoviti. Ovo je bila očajna organizacija i prava je šteta da se ovakve stvari gledaju na tribinama zbog grupe alkoholisanih navijača", rekao je posle utakmice reprezentativac Urugvaja Hose Himenez.

Što se same utakmice tiče, varnica je bilo i na terenu. Luis Suarez navodno je ugrizao protivničkog fudbalera, nešto što je radio više puta tokom njegove karijere, a viđen je i jedan crveni karton. 

Danijel Munjoz izbačen je u finišu prvog poluvremena zbog prigovora, dok je Kolumbija sa igračem manje na kraju došla do pobede i plasmana u finale gde ih čeka aktuelni svetski prvak i branilac titule na Kopa Amerika - Argentina.

Jedini gol na utakmici postigao je Džeferson Lerma.