Vesti iz fudbala

Jovetić se oprostio od Olimpijakosa: Sledeća stanica...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 18:48
Olimpijakos i Jovetić okončali su plodonosnu jednosezonsku saradnju Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Olimpijakos i Jovetić okončali su plodonosnu jednosezonsku saradnju

Posle tek jedne takmičarske godine provedene u Olimpijakosu, ali i osvojenog evropskog trofeja u UEFA Ligi konferencije, Stevan Jovetić je ponovo slobodan u traženju nove sredine. Iako je čitave sezone bilo jasno da crnogorski napadač nije ni blizu onog golgetera iz prošlosti, povremeni bljesci genijalnosti uticali su da crveno-beli preokrenu sreću, i na kraju dođu do prve titule u kontinentalnom takmičanju u istoriji kluba. 

Povodom svog odlaska, Jovetić se pozdravio sa sada bivšim saigračima, upravom i trenerom Hose Luisom Mendilibarom preko svojih društvenih mreža. 

"Oproštaji nikada nisu laki, ali su mnogo lakši kada pre odlaska ispišeš istoriju. Bilo je ovo čudesno putovanje. Hvala svima na ovom uspehu. Predsedniku Marinakisu, Antoniju Kordonu, Hoseu Ignasiju i Dijego Martinesu, ljudima koji su me doveli u Olimpijakos. Saigračima, mojim lavovima, samo mi u svlačionici znamo šta smo prošli da bismo osvojili ovaj trofej", počeo je emotivni Jovetić i dodao:

 

 

"Hvala i Hoseu Luisu Mendilibaru i njegovom stručnom štabu, kondicionim trenerima, lekarskom osoblju, nutricionisti, kuvaru i ekonomu. Posebno hvala našem 12. Igraču, našim neverovatnim navijačima. Igrao sam na mnogim stadionima, ali atmosfera koju vi pravite je jedinstvena", zaključio je Jovetić.

U dresu Olimpijakosa, crnogorski napadač je nastupio 34 puta, i uspeo da postigne osam golova i asistira četiri puta. Za sada, subdina nekadašnjeg napadača Mančester sitija, Fiorentine, Sevilje, Herte, Intera i Monaka visi u magli. Pominjao se prilično spektakularan transfer u Borac iz Banja Luke, što bi svakako bilo jedno od najvećih pojačanja, ne samo pomenutom timu od kada postoji, već i na celokupnom Balkanu.

Takođe, svaki put kada je slobodan igrač, ne propušta se prilika da se Jovetić dovodi u vezu sa svojim bivšim klubom, Partizanom, a da li je konačno došlo vreme da se otpočne stara ljubav u poznim igračkim danima, pokazaće razvoj letnje pijace. Podsećamo, crno-beli će najverovatnije ostati bez Mateusa Saldanje po završetku kvalifikacija za evropska takmičenja, a takođe je Ural pokazao interesovanje za Nemanju Nikolića, koje je izgleda obostrano, što znači da će "parnom valjku" i te kako trebati ozbiljan špic. Da li je Jovetić možda taj?